Frivilligt arbejde

Vi har en stor og farverig gruppe af frivillige, der hver på deres måde yder en uundværlig indsats for arbejdet i Vor Frue Kirke.

Uden frivillig arbejdskraft kunne en hel række af de initiativer, vi er i gang med, slet ikke lade sig gøre. Kirken er menighedens kirke, det er vigtigt at understrege, og derfor er enhver håndsrækning - stor eller lille - og enhver ide eller ekstra indsats velkommen. Vi har altid brug for flere!

Læs et brev fra en frivillig: Brev fra en frivillig

Læs også: Kirkeværter fejrer 5 års jubilæum

Har du en time i ny og næ eller ønsker du en mere fast tilknytning ved forskellige arrangementer i kirken, er der mulighed for det.

Det frivillige arbejde kan være:

• Socialt arbejde i sognet
  • At være i kirkens museum og museumsbutik
  • Arbejde med børn og unge
  • Besøgstjeneste
  • Praktisk hjælp ved et af vores mange arrangementer
  • At sidde som kirkevært i selve kirkerummet.
  • Opbyggelse af menighedsarbejdet i øvrigt
  • En helt ny ide, som du gerne vil være med til at føre ud i livet

Kontakt sognemedhjælper Susanne Torgard eller Lotte Schriver:
e-mail: susanne@domkirken.dk eller tlf: 61616220 - lotte@domkirken.dk eller 61616226

Museum og Turistbutik

For at holde museet åbent for publikum har vi i museets åbnings-sæson brug for frivillige. Der er allerede en del aktive, gode medarbejdere, men der er løbende brug for flere. Hvis du har tid og lyst til kontakt med turister og 'kulturforbrugere', så skriv gerne til sognemedhjælper og leder af Domkirkens museum, Susanne Torgard, på e-mail: susanne@domkirken.dk.

Frivillig i Natkirken

I Natkirken i Vor Frue Kirke hjælper man som frivillig med praktiske opgaver, opsyn i kirkerummet og værtsrollen for kirkens gæster en aften om måneden fra kl. 18 - 01.

Som frivillig i Natkirken oplever man på nært hold den særlige ro, de små andagter, kulturelle events, elektroniske musik, live-koncerter m.m. Man er med til at tænde masser af levende lys og skabe et atmosfærisk rum hvor alle slags mennesker krydser spor i pusterummet mellem natteliv og sjæleliv.

Er du interesseret eller har spørgsmål? Så kontakt frivilligkoordinator i Natkirken, Thyra Jensen, på e-mail: thyra@natkirken.dk

Besøgstjenesten

Besøgstjenesten er et tilbud til alle, der har lyst og overskud til at lære et andet menneske at kende. Du kan melde dig som besøgsven eller besøgsvært.

Du kan blive besøgsvært for eksempel hvis:

• Du har behov for kontakt, inspiration, ligeværdig samtale, oplæsning, brevskrivning, små praktiske opgaver eller én under armen, når du går tur, skal på posthus eller til læge
  • Du har svært ved at komme ud blandt andre mennesker eller føler dig isoleret
  • Du som enlig forælder savner kontakt til an anden voksen, eller "bedsteforælder", eller dine venner og familie bor langt væk

Du kan blive besøgsven for eksempel hvis:

• Du føler, at du har tid, livsmod og overskud til at besøge et andet menneske et par timer om ugen eller hver 14. dag
  • Du kan lytte, samtale og give støtte
  • Du er respektfuld, pålidelig og ligeværdig i din omgangsform
  • Du kan støtte og skabe kontakt til omverdenen for din besøgsven
  • Du kan overholde en tavshedspligt

I Domkirken er det kirkelig medarbejder Liselotte Wiemer, der står for koordineringen af besøgsvenner.

Kontakt Lotte Schriver på e-mail: lotte@domkirken.dk eller tlf: 61616226

Hjælp til hjemløse

I vor Frue Sogn er der også frivilligt arbejde forbundet med de mange hjemløse der hjælpes i Hugs & Food (spise- og værested i Nansensgade for københavnske hjemløse). Læs mere på www.hugsandfood.com