Lørdag d. 3. juli 2021, Kl. 12:00 til kl. 13:00

Sommerkoncerter 2021 i Vor Frue Kirke indledes lørdag d. 3. juli kl. 12, hvor Mark Baumann spiller et program med musik af bl.a. J. S. Bach og Felix Mendelssohn. Det drejer sig om Bachs Concerto i d-mol – en transskription af koncert for to violiner af Antonio Vivaldi samt Mendelssohns festlige Sonate i b-dur.

Sommerkoncerterne i Københavns Domkirke finder sted lørdage i juli og august kl. 12-13. Der er fri entré, men du skal vise coronapas + ID for at komme ind.

Vil du gerne tilmeldes mailinglisten og få besked om kommende orgelmatinéer, så skriv til domorganist Hanne Kuhlmann på kuhlmann@domkirken.dk

Kommende koncerter:

UNGDOMSKORET AARHUS U
LØRDAG 10. JULI KL. 12
Ved koncerten d. 10. juli får kirken besøg af Aarhus U – et ungdomskor fra Århus under ledelse af Jonas Rasmussen. Koncerten bærer titlen ’Hvor er vi på vej hen?’ og her belyses kortraditionen som den levende størrelse det er. 40 unge mennesker der synger nyere dansk kormusik – udenad – gør, at der kan loves en korkoncert ud over det sædvanlige.

COLIN ANDREWS
LØRDAG 17. JULI KL. 12
Organist Colin Andrews er født i England, men hans karriere som orgelsolist har bragt ham verden rundt. I dag er han bosat i USA, hvor han har undervist på universitetet i Indiana og i dag er Director of Music at First Presbyterian Church, Franklin, Indiana. Ved koncerten spiller han et program med musik af Bach, Bonnet og Messiaen.

ELSE-MARIE KRISTOFFERSEN
LØRDAG 24. JULI KL. 12
Else-Marie Kristoffersen blev i 2020 udnævnt til domorganist i Helsingør, hvor hun nu varetager musikken i det ædle kirkerum. Hun har som ung taget en organistuddannelse i Paris, men har senere studeret i solistklassen på Det Jydske Musikkonservatorium. Den 24. juli er hun solist ved sommerkoncerten i værker af Felix Mendelssohn, Robert Schumann og César Franck.

HANNE KUHLMANN
LØRDAG 31. JULI KL. 12
Koncerten lørdag d. 31. juli kl. 12 bliver centreret omkring værker af den franske komponist Marcel Dupré (1886-1971) – bl.a. et af hans mest kendte og elskede værker Cortège et litanie´ samt hans 2. symfoni for orgel. Solist er Hanne Kuhlmann, der er domorganist i Københavns Domkirke.

ANDERS EIDSTEN DAHL
LØRDAG 7. AUGUST KL. 12
Den norske organist Anders Eidsten Dahl er uddannet ved konservatoriet i København, men er nu vendt tilbage til sit fødeland, hvor han er organist i Drammen samt underviser ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han er solist ved koncerten lørdag den 7. august kl. 12, hvor han spiller værker af bl.a. Johann Sebastian Bach, W. A. Mozart, Arild Sandvold og Egil Hovland.

MATTIAS WAGER
LØRDAG 14. AUGUST KL. 12
Ved et par af de seneste svenske, kongelige bryllupper i Sverige, har man kunnet nyde orgelspillet fra Mattias Wager, som bestrider jobbet som domorganist i Storkyrkan i Stockholm. Lørdag den 14. august kl. 12 kan han høres i domkirken i København, hvor han spiller værker af bl.a. Johann Sebastian Bach og Sven-David Sandström, samt endnu et spændende programpunkt: Mattias Wagers egen transskription af Dmitri Sjostakovitj’ 2. klaverkoncert.

KAMMERKORET CONCERT CLEMENS
LØRDAG 21. AUGUST KL. 12
Den nye domkantor ved Vor Frue Kirke – Carsten Seyer-Hansen – kommer fra et sprudlende korliv i Aarhus, som han langt hen af vejen selv har været med til at opbygge, og en af grundstenene i dette korliv er kammerkoret Concert Clemens. Koret er gæster ved sommerkoncerten d. 21. august, og her synger de deres første koncertprogram efter corona-genåbningen, som har fået titlen "Fra slægt til slægt". Tematisk belyser koncertens tekster forskellige sider af livet og døden, repræsenteret ved værker fra romantikken, hele det 20. århundrede og sågar to nyskrevne satser.

VOR FRUE KANTORI
LØRDAG 28. AUGUST KL. 12
Den 28. august rundes sommerkoncertserien af med Vor Frue Kantori, der synger ’Messe Solennelle’ af Louis Vierne. Hanne Kuhlmann og Lindy Rosborg medvirker på orgel, og det hele dirigeres af domkirkens kantor Mark Baumann.

Sommerkoncert med Mark Baumann
Sted Domkirken, Nørregade 8, 1165 København K