×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 8. april 2021, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Torsdag 8. april kl. 14.30. Streames live på YouTube - klik her

KRISTENDOM SOM MYTE ELLER SANDHED 

Foredrag ved Lars Sandbeck, ph.d., lektor ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

I nyere tid har teologer forsøgt at gøre kristendommen relevant ved at betragte den som en fortælling, som myte og poesi. Men spørgsmålet, som de fleste af os gerne vil have besvaret, er jo ikke, om kristendommen er en god historie, men om den er sand. Lars Sandbeck vil pege på problemerne med en mytisk-poetisk tilgang til kristendommen.

Det er gratis at se foredraget, som streames live på YouTube - klik her

Arrangeret i samarbejde med Trinitatis kirke


I foråret 2020 havde vi planlagt fem foredrag om myterne og deres betydning. Inden coronapandemien satte ind, nåede vi at høre de første to: 

Hans Jørgen Lundager Jensen indkredsede mytebegrebet og så på udvalgte myter i Det gamle Testamente med et religionsfænomenologisk blik, og Mikkel Christoffersen udlagde skabelses- og syndefaldsfortællingerne i 1. Mosebog med henblik på begreberne skyld og skam. 

I foråret 2021 genoptager vi foredragsserien med foredrag om myternes betydning i jødedom og islam, og oversætterne af det babylonske epos Gilgamesh vil præsentere det firetusind år gamle mytiske digt. Endelig slutter vi af med et ekstra foredrag om sandhed og myte i kristendommen. 

Foredrag: Kristendom som myte eller sandhed (streames)