Torsdag d. 11. februar 2021, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Thomas Hoffmann, professor mso i koranstudier, ph.d., Det teologiske Fakultet, Københavns Universitet

Koranen og islam har i forskningen traditionelt været betragtet som en mytefattig tekst og religion. I det omfang at forskerne fandt mytisk materiale, konkluderede man ofte, at der var tale om bibelske ’lån’ i en misforstået og forvrænget form. I foredraget vil Thomas Hoffmann se nærmere på nogle af Koranens myter og vise, at de ejer en egen originalitet og profil i forhold til det bibelske ophav. Thomas Hoffmann vil ligeledes komme ind på nogle af de klassiske og nye ’myter’ om Koranen.

Foredragsrækken er tilrettelagt i samarbejde med Trinitatis Kirke. Det afholdes i Trinitatis kirke. Der er gratis adgang, men et begrænset antal pladser.