Torsdag d. 10. oktober 2019, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Ved Martin Wangsgaard Jürgensen, dr. teol.,mag.art. i middelalderarkæologi, redaktør på ”Danmarks kirker”

Det formløses form. Det synlige og det usynlige i kirkekunsten.

Kirkekunsten har altid forsøgt at give form til det, der egentlig ikke har nogen form. Således er idéen om det hellige og ikke mindst nadveren op igennem historien helt frem vores tid blevet iscenesat i kunsten for at bevæge menigheden til at forstå eller føle nærvær i kirkerummet.

Gennem en række centrale nedslag vil der i foredraget blive tegnet nogle udviklingslinjer i kirkekunstens forsøg på at gøre det usynlige synligt for kirkegængeren. Kronologisk spænder foredraget fra middelalderen og frem til i dag, hvor den nyeste kirkekunst vil blive berørt.

Foredragseftermiddag i Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67. Arrangeret i samarbejde med Trinitatis Kirke. Fri entré, men begrænset antal pladser.

Læs mere om Foredragseftermiddage på www.domkirken.dk/foredrag