• Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 12. september 2019, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Ved Liselotte Wiemer, cand. mag., litteraturanmelder og sognepræst

Med det gigantiske 6-binds værk MIN KAMP skabte den norske forfatter Karl Ove Knausgård en helt ny norm for, hvordan man kan skrive selvbiografi og litteratur. Og værket er da også udråbt til et hovedværk i nordisk litteratur i dette århundrede.

Sjældent har et menneske sat sig selv så meget på og i spil. Men også begreber som ’fiktion’ og 'virkelighed' får her en helt ny betydning. For hvor tæt kan man gå på virkeligheden uden at slå den i stykker. Hvor meget må man bruge sine nærmeste omgivelser i litteraturens tjeneste. Og hvad er i det hele taget sandheden?

Dette foredrag er en rejse - ikke bare i Knausgårds univers, men i hele den bølge at nyere litteratur, der leger med vores begreb om sandt og falsk, virkelighed og fiktion, selvbiografi og personlighed. Fra Suzanne Brøgger over Thorkild Hansen og Peter Høeg til Leonora Christina Skov og Jørgen Leth.

Foredraget er det første i foredragsrækken: Hvad er virkeligehed? - at kende det sande fra dets skin.

Foredragseftermiddag i Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67. Arrangeret i samarbejde med Trinitatis Kirke. Fri entré, men begrænset antal pladser.

Læs mere om Foredragseftermiddage på www.domkirken.dk/foredrag