Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

De hemmelige evangelier - Foredrag i Trinitatis Sognehus

FEB
08

De hemmelige evangelier - Foredrag i Trinitatis Sognehus


Torsdag d. 8. februar 2024, kl. 14:30
De hemmelige evangelier - Foredrag i Trinitatis Sognehus

Torsdag 8. februar kl. 14.30 Kunsten på kanten af kirken  v/ Carsten Bach Nielsen, lic.theol., lektor emeritus ved Institut for Kirkehistorie v Aarhus Universitet

Den folkelige fantasi og forestillingsevne kender ingen grænser. Det kan manforvisse sig om ved at se på de billeder, der udpensler og fortolker alt det,man gerne ville vide mere om i oldtiden og middelalderen. De fire kanoniskeevangelier har deres sigte, nemlig at fortælle den store historie, men menigheden havde ofte en interesse i at vide mere om andre ting. Man ville havestørre viden, mere præcision. Det gik ikke med tomme passager og tavshed.Hvordan kom Jesusbarnet til verden og hvordan teede han sig i verden, indtilhan blev tolv år og mødte op i templet? Historierne måtte fortælles til ende,man måtte kunne redegøre for alt, for i de løse ender (også i historiens)indfinder djævelen sig straks. Foredraget vil femdrage billeder fra fortiden,hvor vi får meget mere at se og vide end i Bibelen.

Foredragsrækken er tilrettelagt i samarbejde med Trinitatis kirke og finder sted i Trinitatis Sognehus. Der er gratis adgang, men et begrænset antal pladser. Dørene åbnes en time før foredraget.