UDSTILLING: Vor Frue Kirke og København i 100 år.

# Udstillinger
Udgivet torsdag d. 20. januar 2022, kl. 12:53

Udstillingen er åben mandag til torsdag kl. 11 til 16 (tirsdage til kl. 15), fredag og søndag kl. 12 til 16.

Siden 1922, da Vor Frue Kirke blev domkirke i Københavns Stift, har byen og kvartererne omkring kirken været gennem en omvæltende udvikling. Pisserenden og kvarteret omkring Nansensgade var præget af slum, fattigdom og stor børnedødelighed. Kirken tilbød nødhjælp, sygepleje, læsekredse for mænd, mission i baggårde og sommerophold ved nordkysten for børn og ældre. Som byen ændrede sig og beboerne fik bedre levevilkår, så fik kirken overskud til at arbejde med store arrangementer, koncerter og til at holde kirken næsten døgnåben, med et tilbud om et spirituelt rum, hvor alle kan finde plads. Opmærksomheden på de sårbare med nødhjælp og suppekøkken, er der dog stadig også nu hvor baggårde er skiftet ud med cafemiljø og butiksstrøg.

Det hele fortælles gennem erindringer, kirkeblade og fotografier.

Udstillingen er åben til den 19. december.  Der kan være lukket ved kirkelige handlinger.