Udgivet man d. 5. okt 2020, kl. 00:08

Læs om forholdsregler i Vor Frue Kirke i forhold til at begrænse smittespredning af coronavirus... 

Opdateret 8. oktober 2020

Vor Frue Kirke er åben for besøgende og kirkegængere – se program

For at forhindre smittespredning af coronavirus gælder en række forholdsregler, som du kan læse mere om nedenfor. Vi henviser desuden til at alle tager hensyn til hinanden og følger personalets anvisninger i kirken.

Som noget nyt har vi indført et system med grønne prikker på gulvet, så du ved, hvor du må sidde. Systemet vil primært blive brugt, når vi ved, at vi bliver mange. Det kan du også læse mere om nedenfor. 

Hvis du føler dig utryg eller er i en risikogruppe, kan du henvende dig til kirkens personale før du tager afsted eller direkte i kirken. Tlf. 33 15 10 78.

Kirkelige handlinger (gudstjenester, fredagsaltergang mm.):

1) Kirkegængere skal sætte sig/holde 2 meters afstand til hinanden, når der synges - ellers gælder afstandskravet på 1 meter. Det samme gælder for personale. 

2) Der står håndsprit i kirken, som vi opfordrer alle til at benytte, når de kommer og går. 

3) Personer, der til dagligt er i tæt kontakt, som f.eks. medlemmer af den samme husstand, kan sidde med normal afstand til hinanden.

4) Alt efter hvordan kirkerummet udnyttes er der plads til op til 200 personer i Vor Frue Kirke under gudstjenester, begravelser, fredagsaltergang mm., jf. Kirkeministeriets retningslinjer. Følg personalets anvisninger.

5) Til nadver (under gudstjenester og fredagsaltergang) vil der blive taget en række forholdsregler. Følg personale og præstens anvisninger i kirken.  

6) Der er ingen adgang for personer med symptomer på sygdom med coronavirus, som i stedet opfordres til at isolere sig i hjemmet og kontakte egen læge. Læs mere på www.coronasmitte.dk

7) Du må kun sidde der, hvor der er en grøn prik på gulvet 

For at sikre os, at vi kan overholde myndighedernes anbefalinger og retningslinjer i forhold til at begrænse smittespredning af COVID-19, har vi som noget nyt også indført et system med røde og grønne prikker på gulvet foran kirkebænkene og stole. Du må kun sætte dig der, hvor der er en grøn prik. Systemet vil primært blive brugt til kirkelige handlinger og arrangementer, hvor vi ved, at vi bliver mange, f.eks. konfirmation.

Følg desuden altid personalets anvisninger og husk, at vi skal holde to meters afstand til hinanden, når vi synger. Ellers gælder afstandskravet på en meter.   

Åben kirke for besøgende og turister

1) Vor Frue Kirke er åben for besøgende og turister. Åbningstider er mandag-lørdag fra kl. 8.00 til 17.00. Søndag og helligdage kl. 9.00 til 19.00. Vær opmærksom på, at kirken kan være midlertidig lukket for turister og besøgende på grund af kirkelige handlinger, som f.eks. gudstjeneste eller bryllup.

2) Vi lukker op til 50 besøgende ind ad gangen.

3) Der står sprit ved indgang og udgang, som vi opfordrer alle til at benytte, når de kommer og går.

4) Besøgende og personale skal holde 2 meters afstand til hinanden, når der synges - ellers gælder afstandskravet på 1 meter.

5) Hvis man ønsker at sidde i kirken, kan man sidde på bænkene under orgelet overfor Lysgloben. Det er også muligt at sidde på de øverste rækker i kirkerummet. Andre rækker og sideloger i kirken er spærret af.

6) Der er ingen adgang for personer med symptomer på sygdom med coronavirus, som i stedet opfordres til at isolere sig i hjemmet og kontakte egen læge. Læs mere på www.coronasmitte.dk


Morgenandagten på P2

Morgenandagten afholdes og transmitteres på DR P2 og DR2. Der er adgang til kirken, men en række forholdsregler gælder. Se ovenfor. 


Kontakt kirkens præster eller vores kirke- og kulturmedarbejdere

Du er altid velkommen til at kontakte en af kirkens præster (klik her) eller vores kirke- og kulturmedarbejdere, som står til rådighed for samtaler, mm. Skriv eller ring til: 

Susanne Torgard
Kirke- og kulturmedarbejder
Tlf. 61 61 62 20
E-mail: susanne@domkirken.dk

Lotte Schriver
Kirke- og kulturmedarbejder
Tlf. 61 61 62 26
E-mail: lotte@domkirken.dk

Kontaktoplysninger på kirkens præster - klik her


Konfirmation

Alle konfirmationer er flyttet således: 

Lørdag 19/9 kl. 10.00 v/ Eva-Maria Schwarz
Søndag 20/9 kl. 10.00 v/ Steffen Ringgaard Andresen

Lørdag 3/10 kl. 10 v/ Christian Monrad


Følg kirken på Facebook

Hold dig opdateret og følg med i livet i og omkring kirken på vores Facebook-profil - klik her


Foto af Vor Frue Kirke fra oven: Indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Skråfoto, januar 2019.

Kategorier Aktuelt